Persoonlijke coaching

Stilstaan om vooruit te gaan

Voor mensen in verantwoordelijke en leidinggevende functies

Persoonlijke coaching nodigt je uit om tijd en afstand te nemen om jezelf beter te leren kennen en nieuwe, verrassende  mogelijkheden te ontdekken die bijdragen tot de kwaliteit van je professioneel en persoonlijk leven.

Als leidinggevende is je eigen persoon je belangrijkste werkinstrument. Je bent inspirator en aanspreekpunt voor je medewerkers en vaak ook toeverlaat bij menselijke problemen. Je weet immers dat de organisatie steunt op haar mensen. Tegelijk ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen van de organisatie.

In deze veeleisende functie loert vaak een valkuil en niet in het minst voor leidinggevenden die in hun functie bekwaam en gedreven zijn. Zorgen voor mensen in een organisatie heeft immers ook een impact op jezelf als mens.

Persoonlijke coaching geeft je de kans om te reflecteren op jezelf als mens in je verantwoordelijke functie. Het versterkt de ontwikkeling van je leiderschapskwaliteiten en van je menselijke draagkracht. Het werkt daardoor preventief tegen roofbouw op je eigen menselijke grenzen en krachten.  Ook waterdragers hebben water nodig.

Als coach werk ik in essentie ervaringsgericht. Het vertrekpunt is steeds je eigen werkelijkheid en hoe deze door jou persoonlijk wordt ervaren. Het lijfelijk weten levert hierbij een schat aan onvermoede informatie, nieuwe inzichten en concrete actiestappen op. Om deze bron aan te boren gebruik ik de methode van Focussen en werk ik met allerlei actiegerichte werkvormen.

In een intakegesprek verkennen we samen jouw persoonlijke coachingsvraag en krijg je een proeve van mijn ervaringsgerichte manier van werken. Hierna formuleren we samen de doelstellingen en het werkplan van het coachingstraject. Dit vormt tevens de basis van mijn offerte aan de opdrachtgever. Na zijn of haar akkoord kan de persoonlijke coaching starten.